Bruk av slipestein.

Et av de viktigste kjøkkenredskapene for både hjemmekokken og en profesjonell kokk er en bra kniv. Selv om du investerer i en kvalitetskniv må den behandles rett for at den skal holde i årevis. En sløv kniv er vanskelig å bruke og blir fortere ødelagt enn en godt behandlet, skarp kniv. Man kan fortere skjære seg når man blir slurvete med en sløv kniv. Det er selvfølgelig også mye morsommere å lage mat med gode kniver.

I Japan har de fleste husstander en brynestein. Også i Norge er de blitt mer og mer utbredt etterhvert som fler Nordmenn har lyst til å holde knivene sine skarpe.

Slipestein eller en såkalt våtstein er det beste valget for å få din stålkniv ordentlig skarp. Vi anbefaler at du starter med en pakkeløsning, der du får de smarte styreklipsene med på kjøpet(Festes på kniven,og hjelper deg å holde jevn vinkel gjennom slipingen). Det er enkelt å lære seg å slipe med en slipestein og en times trening som å beherske metoden, men det krever litt mer engasjement enn med de andre slipemetodene.Mange tror (feilaktig) at man kan slipe opp en kniv med skjerpestål, men dette er kun for å vedlikeholde eggen. Skjerping er noe som gjøres daglig eller hver gang du bruker kniven for å vedlikeholde eggen på best mulig måte. Det er siste finish som gjør at kniven holder seg skarp over lengre tid. Har kniven blitt sløv må man derimot slipe opp eggen igjen. Det vil si at man fjerner litt av stålet for å få en skarp egg igjen. Det brukes ulike sliperedskap for disse prosessene.Ved bruk av slipestein brukes a) 240 grit - for grunnsliping som reparerer skader i knivens egg. Den gir dog ikke en veldig skarp kniv og kan derfor kombineres med en finere sten på 1200 eller 3000 grit for å gi kniven skarphet.1200 grit - Sliper kniven, kan kombineres med 3000 grit for å gjøre kniven skarp. b) 1200 grit - Sliper kniven, kan kombineres med 3000 grit for å gjøre kniven skarp. c) 1000/6000 grit - Gir god til veldig god skarphet, en kombinasjon av to grit for opprettholdelse av en allerede skarp kniv. d) 10 000 grit - For ekstra god skarphet samt polering av en allerede skarp kniv, passer bra i kombinasjon med 1200 grit. e) 13 000 grit - For ekstrem skarphet og sluttfinish. Kan brukes til polering og opprettholding av en allerede skarp kniv. Forslipning med 3000 grit er nødvendig.

Det er viktig å føre kniven jevnt over brynesteinen og sørge for at hele eggen blir skjerpet, fra spissen til hælen.

Hold et jevnt trykk med konstant vinkel når du sliper på brynesteinen. Sørg også for å ha litt vann på brynet slik at metallstøvet fjernes fra steinen med hvert trekk, og motvirker den uønskede varmeutviklingen som friksjonen skaper.

Våtsteiner graderes utfra finhetsgrad, som med sandpapir i såkalt grit. Selve målet med slipingen avgjør valget av stein da steinene gir ulike resultater, du kan velge mellom 240 grit opptil 13000 grit. En grovkornet slipestein gir et bra grunnlag mens en finkornet gir selve skarpheten. Profesjonelle kokker har flere slipesteiner, men som en nybegynner holder det fint med bare en sten. Som en første sten fungerer en allroundstein med en finhetsgrad mellom 800 til 1200 som alltid vil gjøre kniven skarp. Finhetsgraden 3000 holder godt og vell for de som stiller høyere krav. Stegvis kan det derfor være bra å begynne med 800-1200 grit, for å senere komplettere med en 3000.

Våre bestselgere i slipesteiner er disse:https://kokkekniven.no/products/taidea-600-180-and-3000-1000-knife-sharpeners-corundum-sharpening-stones-oil-stone-pack-whetstone-system-taidea Kr.695,-ink.frakt Vi vil også anbefale denne: https://kokkekniven.no/collections/slipe-utstyr/products/oussirro-whetstone-set-2-pcs-professional-sharpening-stone-knife-stone-kitchen-sharpener-240400-10008000-grit-1 til kr 485,-, da er du dekket for det meste.


1 innlegg


  • Alexdap

    https://bit.ly/33wZRwj Passive income this is free money https://clck.ru/Q83er

    Reliable service, generating income, which provides members with passive income from online advertising revenue.

    It’s easy for members … Just select your banners and watch the money slowly flow into your account every minute. You won’t believe how quickly this stacks up.
    https://clck.ru/Q86o8

    JOIN 1K DAILY PROFESSIONAL INNER CYCLE
    Are you prepared to make a income of greater than a thousand euros consistent with day?
    Ride the Bitcoin wave and earn guaranteed € a thousand consistent with day https://bit.ly/33wZRwj
    Now you can start rading Forex without investing money! Forex contests – start from zero!
    Forex contests – start from zero! Unique contests – begin trading without investing real money!
    Get real money for free! http://reyna.userbet.xyz/?lp=lan3page
    Join any time! Get a money prize!
    This is your only chance to become financially free! The best way to earn! https://clck.ru/Q83W2

    A man from germany has shared his financial secret. This information from a banker turned the financial word upside down!
    How can you earn 500 Euro just in 30 minutes? Hurry up to become rich, while there is a chance.
    Why rich people can bypass the system? The banking secret has been revealed! https://clck.ru/Q86SK

    24-hour income! This method is something you won’t resist! Real money! No scam!
    A new way to earn has been revealed on the web! Click and find out more!
    Earn money in no time!
    An easy way to earn online! Get 593 Euro in 20 minutes! http://pricilla.enbot.xyz
    I earned $100 in 15 minutes! Everyone can do it! The money will start growing like mushrooms after the rain!
    Find out NOW – a REAl free way to become financially independent!
    Do you know a way to earn your first million? Watch the video and find out! https://clck.ru/Q86Yf

    Welcome to Affiliate Finances Network


Legg igjen en kommentar

Merk: Innlegg må godkjennes før publisering