Guide til valg av kjøkkenkniver

En god kjøkkenkniv er en glede å bruke. Den lar deg raskt og enkelt hakke grønnsaker, filetere fisk eller skive tynne kjøttstykker uten å måtte sage frem og tilbake. En god kjøkkenkniv gjør kjøkkenet til en estetisk og funksjonelt oppløftende arbeidsplass.

Ikke anta at du behøver en stor knivblokk med kniver. Folk flest bruker de samme to-tre knivene til det meste av arbeidet på kjøkkenet, så vi anbefaler å heller investere litt ekstra i de knivene du bruker aller mest, og siden utvide utvalget når du har behov for mer spesialiserte kniver.

Tre kniver dekker det meste: velg i prioritert rekkefølge, en god kokkekniv (eller santoku), en urtekniv og en brødkniv, så er du rustet for de fleste jobber på kjøkkenet. Kokkekniven er den store arbeidshesten på kjøkkenet, urtekniven er til alt av skrelling, presisjonskutt og småarbeide, og brødkniven til brød, baguetter og rundstykker.

Når du får behov, eller bare lyst, kan du gå videre med mer spesialiserte kniver. Av de mest vanlige, er fileteringskniver til filetering av fisk, utbeningskniver til å skille kjøtt fra ben, og forskjærskniver til å skive fine stykker av kjøtt.

Om du vil være enda mer avansert, kan du forsøke en japansk nakiri-kniv til grønnsaker, en yanagiba til tynne biter fisk for sushi, eller en honesuki-kniv til utbening av kylling. Ta en titt på utvalget vårt, så vil du finne mye spennende.

Profesjonelle kokker og andre matlagingsentusiaster som ønsker de skarpeste og mest effektive knivene på kjøkkenet, bør også vurdere kvaliteten av stålet. Alle våre kniver har svært høy stålkvalitet, men de varierer blant annet i hardhet. Hardere og sprøere stål kan slipes enda skarpere, og holder seg skarpt betydelig lenger uten behov for sliping.

Sist men ikke minst, er det viktig å velge en kniv du vet at du kommer til å trives med. Dette er en kombinasjon av størrelse, skarphet, balanse og utseende. En god kniv kommer du til å ha glede av i mange år.

Ved: Sølveggen.no


Legg igjen en kommentar

Merk: Innlegg må godkjennes før publisering